Piesakies vizītei: + 371 67 201 007 vai elektroniski aaa Seko ARS

Esam atvēruši jaunu, modernu oftalmoloģijas kabinetu

Ar jaunumiem iepazīstina Medicīnas centra ARS oftalmoloģe, neirooftalmoloģe  Dr. Solveiga Zālīte.

Medicīnas centrā ARS ir ierīkots moderns oftalmoloģijas (acu slimību) kabinets, kas ir specializējies acu slimību un redzes traucējumu noteikšanā, ārstēšanā un profilaksē.

Jaunajā acu kabinetā strādās augsti kvalificēti oftalmologi un optometristi, kuri izmantojot modernas ierīces un mūsdienīgas izmeklēšanas metodes veiks acu pārbaudi, lai novērtētu redzes funkcijas, noteiktu acu slimību iemeslus un, ja nepieciešams, nozīmētu nepieciešamo terapiju, piemeklētu optiskos redzes korekcijas palīglīdzekļus un ieteiktu labāko profilaksi.

Oftalmoloģijas diagnostika un metodes

Autorefraktokeratometrija – datorizēta acs optiskās sistēmas gaismas laušanas spēju (refrakcija) izmeklēšana, kas palīdz noteikt acs refraktīvās patoloģijas (tuvredzība, tālredzība un astigmatisms).

Digitālais foropters – ierīce redzes funkciju pārbaudei, redzes asuma noteikšanai, briļļu stipruma piemeklēšanai, atklāj kopredzes funkcijas, palīdz izmeklēt dubultošanos,  pārbaudīt krāsu un kontrasta redzi.

Tonometri -jaunākās paaudzes tonometri ir iemontēti autorefraktokertometros un ir apvienoti  ar pahimetru – ierīci acs radzenes biezuma mērīšanai, kas ir svarīgi izvērtējot acs iekšējā spiediena rādītājus. Vienā ierīcē apvienotās iekārtas tūlīt sniedz  informāciju par acs iekšējo spiedienu.
Bezkontakta tonometrija tiek izmantota kā skrīninga metode. Ja pacientam ir paaugstināts acs iekšējais spiediens pēc bezkontakta tonometrijas mērījumiem, tad spiediens jāmēra ar kontakta tonometrijas metodēm, piem. i –Care.

Biomikroskopija – novietojot acs priekšā speciālu lēcu, apskata un izvērtē acs priekšējās un mugurējās daļas. Lai pilnvērtīgi apskatītu tīkleni, pirms izmeklējuma acīs iepilina pilienus, kas paplašina zīlītes. Lai diagnosticētu radzenes bojājumus, dažreiz lieto oranžas krāsas pilienus fluorescīnu, kas var uz neilgu laiku iekrāsot acs baltumus dzeltenīgā krāsā.

Datorizētā perimetrija nosaka redzes laukus (centrālais un perifērie). Svarīgs izmeklējums glaukomas diagnostikā, progresēšanas izvērtēšanā un ārstēšanas efektivitātes novērtēšanā. Palīdz diagnosticēt neiroloģiskas dabas patoloģijas, izmanto arī tīklenes slimību gadījumā. Redzes lauka izmeklējumu veic arī autovadītājiem.

Optiskās koherences tomogrāfija (OCT) strukturāla redzes nerva, tīklenes un radzenes izmeklēšanas metode. Iespējams veikt acs mugurējo daļu fotografēšanu,  struktūru  šķērsgriezuma analīzi, analizēt tīklenes virsmas īpatnības, tīklenes struktūru, tīklenes nervu šķiedru slāņa biezumu. Izmanto glaukomas un tīklenes slimību (vecuma mākulas deģenerācija, diabēta mākulas tūska u.c.) diagnostikā, slimības gaitas monitorēšanā un terapijas izvērtēšanā.

Dioptrimetrija palīdz noteikt briļļu lēcu stiprumu. Iespējams analizēt monofokālās (sfēriskās un cilindriskās), bifokālās un progresīvās briļļu lēcas. Izmantojot iegūtos datus, acu ārsts vai optometrists izvērtē esošo briļļu atbilstību un nepieciešamības gadījumā izraksta jaunas.

Medicīnas centrs ARS
Skolas iela 5, Rīga
Tālr. 67 201 007