Piesakies vizītei: + 371 67 201 007 vai elektroniski aaa Seko ARS

Krūts dziedzeru diagnostika 1 stundas laikā

Medicīnas centrs ARS paplašina krūšu diagnostikas iespējas, veicot krūts dziedzeru multimodālu un interdisciplināru izmeklēšanu vienas stundas laikā.

Krūšu pārbaudi veic ķirurgs – mamologs Dr. Med., Doc. Jeļena Maksimenko, kura ir specializējusies krūts labdabīgo un ļaundabīgo slimību diagnostikā un ārstēšanā un ārste – radioloģe Urzula Safronova, nodrošinot ātru, kvalitatīvu, individuālu pieeju katrai pacientei.

„Krūts vēzis ir biežākais ļaundabīgais audzējs sievietēm Latvijā, tāpēc ir svarīgi veikt profilaktiskas  krūšu pārbaudes, kas ļauj atklāt šo slimību jau agrīnā stadijā un uzsākt atbilstošu ārstēšanu. Regulāras krūšu pārbaudes ir mīlestības žests pret sevi. Ik reizi, kad sieviete pārbauda savas krūtis, viņa demonstrē attieksmi pret sevi, pret savu veselību, ar cieņu izturas pret savu dzīvi, mīl sevi, lai rūpētos par savu nākotni. Sievietēm, sākot no 40 gadu vecuma, ik pēc diviem gadiem jāveic krūšu dziedzeru mamogrāfija.  Ja ir sūdzības par veidojumu krūtīs vai padusē, izdalījumiem no krūtsgala, krūtsgala ievilkumu,  nekavējoties ir jākonsultējas ar ārstu-mamologu,”  – Dr. med., Doc. Jeļena Maksimenko.

Multimodālā krūts dziedzeru izmeklēšanā tiek apvienotas vairākas metodes:

Jaunums:

Dr. med. Jeļena Maksimenko veic arī Core biopsiju  –  USG/MG (stereotakses) kontrolē – ar speciālas adatas palīdzību lokālā anestēzijā paņem audu paraugu histoloģiskai izmeklēšanai.

Izmeklējuma norise – soli pa solim

Vispirms pacienti konsultē mamoloģe Dr. med. doc. Jeļena Maksimenko. Izvērtējot  situāciju, mamoloģe kopīgi ar ārsti radioloģi Urzulu Safronovu vienojas par nepieciešamo izmeklējumu klāstu.
Radioloģe veic mamologa nozīmētos radioloģiskos izmeklējumus un tūdaļ sagatavo detalizētus izmeklējumu aprakstus.
Pēc radioloģiskajiem izmeklējumiem pacienti atkārtoti konsultē ķirurgs-mamologs, lai izskaidrotu iegūtos izmeklējumu rezultātus un ieteiktu piemērotāko ārstēšanas taktiku.
Ja ir nepieciešams, mamologs veic veidojuma Core biopsiju vai cistas aspirāciju.

Multimodāls krūts dziedzeru izmeklējums ieteicams:

  • Sievietēm, sākot no 40 gadu vecuma, ja nav sūdzību, bet ir vēlme ātri un kvalitatīvi veikt savu krūšu pārbaudi vienas stundas laikā, tūdaļ saņemt atbildes uz visiem interesējošiem jautājumiem un ieteikumus.
  • Sievietēm, sākot no 35 gadu vecuma, ja ir sūdzības, piemēram,
    • var sataustīt bumbuli krūtī vai padusē,
    • ir izdalījumi no krūtsgaliem,
    • ir krūts ādas apsārtums vai tūska,
    • ir krūtsgala ievilkums vai ādas izmaiņas.

Pakalpojuma kopējas izmaksas var sasniegt 500 eur.

Uzzini vairāk >>> https://ej.uz/gmfe

Cenrādis >>>

Medicīnas centrs ARS
Skolas iela 5, Rīga
Veiciet pierakstu: