Piesakies vizītei: + 371 67 201 007 vai elektroniski aaa Seko ARS

ARS Diagnostikas klīnikā darbu atsāk kardiologs Dr.med. A. Rudzītis

Esam priecīgi paziņot, ka 2024. gada janvāri ARS Diagnostikas klīnikā darbu atsāk sertificēts kardiologs un ehokardiogrāfijas speciālists, medicīnas zinātņu doktors Ainārs Rudzītis.

Dr.med. A. Rudzītis ir pieredzes un zināšanām bagāts ārsts, ar vairāk nekā 20 gadu pieredzi ehokardiogrāfijā – sirds slimību ultraskaņas diagnostikā, kurš specializējies:

  • iedzimto sirdskaišu diagnostikā un ārstēšanā,
  • sirds vārstuļu slimību, kardiomiopātiju diagnostikā un ārstēšanā,
  • pulmonālās arteriālās hipertensijas diagnostikā un ārstēšanā.

Dr.med. A. Rudzītis ir ieguvis medicīnas zinātņu doktora grādu internās medicīnas apakšnozarē Latvijas Universitātē un aizstāvējis promocijas darbu “Sirds priekškambaru starpsienas II tipa defektu un persistējošas ovālās atveres transkatetrālas slēgšanas ilgtermiņa rezultāti” .

Stažējies vairākās ārzemju klīnikās – Herzzentrum Leipzig (Leipciga, Vācija), Deutsches Herzzentrum Berlin (Berlīne, Vācija), Universitätsklinikum, Kantonspital Basel (Bāzeles Universitātes slimnīca, Šveice),  Ruānas universitātes klīnika (Francija).

Kardiologs Dr.med. Ainārs Rudzītis: “Nedomāt par savu veselību ir ārkārtīgi nemoderni! Nevaram cerēt tikai uz labiem ārstiem, efektīviem medikamentiem un modernām ārstniecības metodēm, domājot, ka tas paglābs no sirds slimībām. Par sirds veselību jādomā jau no bērna kājas. Ļoti svarīgs ir veselīgs dzīvesveids – aktīvs dzīvesveids, sports, kustības, sabalansēts uzturs, jāseko līdzi savas veselības parametriem – holesterīna, glikozes līmenim asinīs, asinsspiedienam, kas bieži vien pusmūžā sāk paaugstināties. Svarīgi ir arī regulāri iziet savas veselības tehnisko apskati. Reizēm ir tā, ka cilvēks atnāk pie speciālista vai ģimenes ārsta un – kad viņam pajautā, kad viņš pēdējo reizi ir bijis uz veselības pārbaudi… Izrādās, pirms desmit gadiem!”
Žurnāls “Ievas veselība”, 22.04.2022.

 

ARS Diagnostikas klīnika
J. Asara iela 3, Rīga
Tālr. 67 201 007