Piesakies vizītei: + 371 67 201 007 vai elektroniski aaa Seko ARS

Vizītē pie ginekologa reizi gadā!

Ginekologa apmeklējums sievietei ir jāplāno reizi gadā visa mūža garumā, arī tad, ja nav nekādu sūdzību par veselību, skaidro Medicīnas centra ARS sertificēta ginekoloģe, sertificēta USG speciāliste un dzemdību speciāliste Daiga BARANOVSKA.

Ir svarīgi ik pa laikam pārbaudīt savu reproduktīvo un intīmo veselību, lai iespējami ātri atklātu slimības jau to sākumstadijā un tādējādi izvairītos no problēmām nākotnē.

Regulāras pārbaudes palīdz novērtēt, vai sievietes ginekoloģiskajā veselībā nav novirzes no normas, novērot  dinamikā, vai visas norises ir atbilstošas vecumam. Vizītes laikā sieviete var iegūt atbildes uz visiem sev interesējošiem un neskaidrajiem jautājumiem – par ārstēšanu, kontracepciju,  grūtniecības plānošanu, hormonu terapiju, estētisko ginekoloģiju utt.

Regulāras vizītes pie ginekologa ir nepieciešamas visos sievietes dzīves posmos:

  • Pusaudžu vecumā un jaunībā. Pirmo ginekologa apmeklējumu meitenēm vajadzētu ieplānot tūdaļ pēc pubertātes iestāšanās. Ginekologs palīdz izprast ķermeņa norises, iemāca rūpēties par sevi un izglīto intīmās veselības jautājumos.
  • Reproduktīvajā vecumā ginekologs ir jāapmeklē regulāri, tas ir īpaši svarīgi, plānojot grūtniecību. Šajā vecuma posmā ir jāveic profilaktiski izmeklējumi:
  • Pirmsmenopauzes un menopauzes periodā sievietēm ir jāturpina rūpēties par savu veselību, jo hormonālās izmaiņas rada fiziskas izpausmes, kas var būtiski ietekmēt pašsajūtu un dzīves kvalitāti. Ginekologs var palīdzēt pielāgoties šīm izmaiņām, ja nepieciešams, ieteikt hormonu aizvietojošo terapiju.

Sieviete nekad nav par vecu, lai atteiktos no ginekologa apmeklējuma kā vecumam neatbilstoša. Bezatbildīgi nerūpējoties par savu veselību, sieviete rada onkoloģisko slimību attīstības risku.

Jau sākot no 40 gadu vecuma, svarīgi veikt arī regulārus mamogrāfijas izmeklējumus un turpināt dzemdes kakla vēža skrīningu.

 Zināšanai:

Ievērot ikgadējās pārbaudes jo īpaši ir svarīgi sievietēm, kurām ģimenes anamnēzē – mammām, vecmāmiņām, māsām ir bijušas onkoloģiskas slimības.

Reizi gadā pārliecinoties pie ginekologa par savu intīmo veselību, sieviete ar mierīgu sirdi var dzīvot tālāk, un ieplānot nākamo vizīti pēc gada.

 

  • Medicīnas centrs ARS
    Sieviešu konsultāciju nodaļa
    Tālr. 67 201 061