Piesakies vizītei: + 371 67 201 007 vai elektroniski aaa Seko ARS

Atklāj Baltijā unikālu kodolmedicīnas centru diagnostikai un preparātu ražošanai

Ar prieku paziņojam, ka 2023. gada 11. maijā notika Medicīnas centrs ARS filiāles – ARS Kodolmedicīnas klīnikas oficiālā atklāšana.

Apsveikuma uzrunas teica Veselības ministre Līga Meņģelsone, Somijas vēstniece Latvijā Anne Saloranta, Eiropas Kodolmedicīnas asociācijas prezidents  Prof. Rudi Dierckx, Medicīnas centra ARS valdes priekšsēdētājs Māris Andersons, NUCLEO Medicīnas centra valdes locekle Dace Rātfeldere, Latvijas Universitātes Prof. Andrejs Ērglis, ARS Kodolmedicīnas klīnikas radioloģe, kodolmedicīnas ārste Dr. Marika Kalniņa un Philips biznesa attīstības vadītājs Centrālajā Eiropā un Austrumeiropas valstīs Miks Misāns.

ARS Kodolmedicīnas klīnika sadarbībā ar  Medicīnas centrs “NUCLEO” ir izveidojuši Baltijā unikālu medicīnas centru, kas nodrošinās kodolmedicīnā balstītus diagnostikas pakalpojumus, kā arī ražos un eksportēs radioaktīvos farmaceitiskos produktus.

Rīgā atklātais kodolmedicīnas centrs ir unikāls Baltijas reģionā. Jau vasaras izskaņā centrā tiks nodrošināta diagnostikai nepieciešamā radioaktīva preparāta ražošana mūsu rīcībā esošajā ciklotronā, savukārt jau patreiz ir iespēja veikt onkoloģisko pacientu izmeklēšanu ar pozitronu emisijas tomogrāfiju un datortomogrāfiju. Vienlīdz būtiski ir tas, ka centrs nodrošinās praktisku un mūsdienīgu apmācību procesu jaunajiem speciālistiem medicīnas un diagnostikas jomās, farmācijā un ķīmijā, kā arī medicīnas inženierijā un fizikā,” norāda SIA “NUCLEO” medicīnas centra valdes locekle Dace Rātfeldere.

“NUCLEO” centra telpās jau šobrīd darbojas Medicīnas sabiedrības “ARS” Kodolmedicīnas klīnika, kurā iedzīvotājiem ir iespēja veikt datortomogrāfijas izmeklējumus. Tuvākajā laikā tiks uzsākti izmeklējumi ar vienu no precīzākajām un modernākajām onkoloģijas diagnostikas  metodēm – digitālo pozitronu emisijas tomogrāfiju (PET/CT) un magnētisko rezonansi. Metode ļauj vēža šūnas pamanīt jau agrīnā saslimšanas stadijā un tās pielietošanai ir vajadzīgi īpaši radioaktīvie farmaceitiskie preparāti, kuri līdz šim uz Latviju tika importēti, bet tagad tiks ražoti Latvijā – jaunatklātajā kodolmedicīnas centrā.

Mūsu klīnikā uzstādītās augstas precizitātes iekārtas ļauj efektīvi diagnosticēt onkoloģiskas saslimšanas to agrīnā stadijā, un izmeklējumi notiek īpaši saudzīgi, ar vismazāko iespējamo ietekmi uz pacientu. Šai metodei onkoloģijā nav analogu, kas varētu līdzvērtīgi noteikt audzēju stadiju, novērtēt audzēju dinamikā un noteikt terapijas efektivitāti. Mūsu speciālistu pieredze un augstie darba standarti ir novērtēti starptautiskā līmenī, 2022. gadā “Medicīnas sabiedrība ARS” ieguva Starptautiskās nukleārās medicīnas asociācijas Ekselences centra akreditāciju PET/CT Philips Vereos iekārtai, kura jau darbojas “ARS” Diagnostikas klīnikā.  Paredzams, ka nākotnē jaunais kodolmedicīnas centrs ļaus attīstīt arī izmeklējumus kardioloģijā un citās medicīnas nozarēs. Tādējādi šobrīd speram būtisku soli kopējās sabiedrības veselības uzlabošanas jomā,” par centra atklāšanas nozīmi norāda SIA “Medicīnas sabiedrība “ARS”” valdes priekšsēdētājs Māris Andersons.

“ARS Diagnostikas klīnikā 5 gadu laikā ir veikti 4500 PET izmeklējumi.  Lielākoties tie ir saistīti ar onkoloģiju, bet to skaitā ir arī kardioloģijas, pulmonoloģijas un neiroloģijas izmeklējumi. Mēs nodrošinām vairāk kā 95 % no Latvijā veiktajiem PET izmeklējumiem –   visām universitātes klīnikām un  lielākajām reģionālajām slimnīcām.  Esam lepni, ka ārsti,  universitāšu klīniku izcilākie mediķi uztic mums savus pacientus.Paldies Medicīnas centra ARS valdes priekšsēdētājam Mārim Andersonam! Viņš noticēja sapnim, ka Latvija VAR ieviest pašas jaunākās tehnoloģijas medicīnas diagnostikā, ka Latvijā ir mediķi, kas spēj ar tām strādāt. PET diagnostikā mēs strādājam jau 5 gadus un profesionāli augam katru dienu!” svinīgajā atklāšanā teica Baltijas Kodolmedicīnas asociācijas valdes locekle,  ARS Kodolmedicīnas klīnikas radioloģe, kodolmedicīnas ārste Dr. Marika Kalniņa.

 

ARS Kodolmedicīnas klīnika
Adrese – Gardenes ielā 13, Rīga
Darba laiks: darba dienās: 8:00 – 20:00
Tālr. 67 201 007

Ārstniecības iestādes kods: 010064801