Piesakies vizītei: + 371 67 201 007 vai elektroniski aaa Seko ARS

Radioloģei Dr. S. Dzelzītei un galvenai māsai I. Māliņai piešķir augstākos valsts apbalvojumus

No sirds sveicam un lepojamies ar mūsu kolēģiem!

Valsts prezidents Egils Levits un Ordeņu kapituls 2022. gada 17. oktobrī nolēma par sevišķiem nopelniem Latvijas valsts labā apbalvot ar Triju Zvaigžņu ordeni un iecelt par Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieku Medicīnas centrs ARS radioloģi, neiroradioloģi Dr. Sarmīti DZELZĪTI, un ar Atzinības krustu apbalvot un iecelt par Atzinības krusta komandieri Medicīnas centrs ARS galveno māsu Ivetu MĀLIŅU.

Radioloģe, neiroradioloģe Dr. Sarmīte Dzelzīte ir pieprasītākā un visaugstāk vērtētā neiroradioloģijas speciāliste Latvijā. Ārste specializējas neiroradioloģijā, deguna blakus dobumu, ausu, kakla mīksto audu, onkoloģisko, augļa nervu sistēmas izmeklējumos, veic sejas un žokļu ķirurģijai nepieciešamos magnētiskās rezonanses un datortomogrāfijas izmeklējumus.
Radioloģe S. Dzelzīte ir magnētiskās rezonanses ieviešanas pioniere Latvijā. Viņa joprojām turpina ieviest aizvien jaunākas un precīzākas radioloģijas izmeklēšanas metodes, kā vienu no svarīgākajām jāpiemin – 2019. gadā tieši viņa izvērtēja un ieteica ieviest Latvijā pirmo un joprojām vienīgo digitālo PET/CT, kas nodrošina visaugstākās kvalitātes izmeklējumus pacientiem ar onkoloģiskām un citām slimībām. Viņa ir ieviesusi PET/ CT diagnostiku neiroloģijā Latvijā. Pateicoties dakteres Dzelzītes ar sirdsdegsmi caurstrāvotajai attieksmei pret darbu, radioloģija Latvijā ir ļoti augstā līmenī.
Sarmītei Dzelzītei ir milzīga pieredze gan pieaugušo pacientu, gan bērnu neiroradioloģijā, kā arī onkoloģijā.
Diagnostikas jomā attēla precīzai “nolasīšanai” nepieciešama īpaši trenēta acs. Jo ārstam lielāka pieredze, jo radioloģijas izvērtējums ir informatīvāks un precīzāks. Vislabāk Dr. Dzelzītes profesionalitāti raksturo viņas attieksme gan pret pacientiem, gan kolēģiem – ikviens Latvijas ārsts var konsultēties ar Dr. Dzelzīti, lūgt viedokli par MR vai CT izmeklējumu. Sarežģītus MR un CT izmeklējumus Dr. Dzelzīte veic pati un neatstāj tos radiologa asistenta ziņā. S. Dzelzīte ļoti atbildīgi un filigrāni precīzi attiecas pret darbu – ja nepieciešams, daktere tiešsaistē konsultējas ar ārstu, kurš nosūtījis pacientu uz izmeklējumu, lai precizētu izmeklējuma mērķus un noteiktu diagnozi.

Iveta Māliņa Medicīnas centrā ARS strādā jau kopš 1995.gada. Tolaik viņa sāka darbu kā sertificēta ķirurģiskās aprūpes māsa un veica iekšējo kvalitātes vadības sistēmu auditu. Ar lielu atbildības izjūtu Iveta Māliņa palīdzēja iekārtot ARS Dienas stacionāru, kur kopā ar traumatologu – ortopēdu Dr. Valdi Zatleru, ar kuru pirms tam ilgus gadus bija strādājusi 2.slimnīcā, veica pirmās artroskopiskās operācijas. Pašlaik Iveta Māliņa strādā kā galvenā māsa, profesionāli darbojas gan veselības aprūpē, gan jauno medicīnas darbinieku izglītošanā, nododot savas zināšanas jaunajai mediķu paaudzei.
Iveta Māliņa ir gan teorētiķe, gan praktiķe – lasa lekcijas un aprūpē pacientus, asistē ķirurgiem operāciju laikā – ARS Dienas stacionārā un strādā kā ķirurģiskās aprūpes māsa Biķernieku slimnīcas apdeguma centrā. Turklāt viņa vada uzraudzību medicīnas māsām, kuras strādā mūsu klīnikās, bet nav ieguvušas sertifikātus.
Iveta Māliņa pašaizliedzīgi un iniciatīvi organizēja palīdzību Ukrainai 2022, nodrošinot Ukrainas iedzīvotājiem kara laikā pirmo nepieciešamo medicīnas preču palīdzību.

Ļoti lepojamies un no sirds sveicam mūsu kolēģus ar pelnīto atzinību un apbalvojumu.