Piesakies vizītei: + 371 67 201 007 vai elektroniski aaa Seko ARS

Oktobris – krūšu veselības mēnesis

Tieši tagad – oktobrī, kas pasaulē jau vairāk nekā 30 gadus tiek atzīmēts kā krūts veselības mēnesis, lūdzu, padomā arī Tu par savu krūšu veselību. Esi atbildīga pret sevi, savu ģimeni un sabiedrību. Pārbaudi savas krūtis un aicini  to darīt arī savas ģimenes sievietes, draudzenes, kolēģes un citas sievietes. Dari to dzīvības vārdā!  

Jebkurai sievietei ir svarīgi veikt krūšu dziedzeru pašpārbaudi, regulāri iztaustīt krūtis, to var uzticēt arī ginekologam. Lai sievietes mudinātu veikt krūts profilaktiskās pārbaudes, kopš 2009. gada Latvijā tiek īstenota valsts organizēta profilakses programma. Tās ietvaros sievietēm vecumā no 50 līdz 68 gadiem reizi 2 gados tiek izsūtīts uzaicinājums veikt bezmaksas krūšu pārbaudi ar mamogrāfijas metodi. Tās mērķis ir atklāt krūts vēzi agrīnā stadijā. Savlaicīgi atklāts krūts vēzis ir ārstējams.

Par krūšu dziedzeru izmeklēšanas zelta standartu pasaulē ir atzīta mamogrāfija ar tomosintēzi. Medicīnas centrs ARS  un ARS Diagnostikas Klīnika aicina sievietes veikt šo izmeklējumu ar modernām digitālajām iekārtām, kas nodrošina iespējami mazāko sāpīgumu un starojuma devu, kā arī ievērojami uzlabo izmeklējuma diagnostisko vērtību un precizitāti. Turklāt ir svarīgi izmeklējumu veikt medicīnas iestādē, kur strādā pieredzējuši, labi izglītoti radiologi, kuri diendienā veic daudzus mamogrāfijas izmeklējumus un ir lietpratēji savā jomā.

Lai veiktu mamogrāfiju Medicīnas centrs ARS ir vairāki risinājumi:

Medicīnas centrs ARS
Skolas iela 5, Rīga
Pieteikties uz izmeklējumu pa tālr.: 67 201 007