Piesakies vizītei: + 371 67 201 007 vai elektroniski aaa Seko ARS

Diožu lāzers pret paplašinātiem asinsvadiem

Estētiskajā medicīnā diožu lāzeris DEKA SmartXide2 CO2 palīdz ātri un vienkārši likvidēt dažādas nevēlamas asinsvadu un kapilāru izpausmes uz ādas.

Kā tas notiek, iepazīstina Medicīnas centrs ARS dermatologs Igors Lukjanovs.

Kam izmanto diožu lāzeri?

Diožu lāzerus izmanto dažādiem mērķiem, dermatoloģijā to galvenokārt lieto:

  • paplašinātu sīko asinsvadu, kapilāru (teleangiektāziju, asinsvadu zvaigznīšu) likvidēšanai gan uz sejas, gan ķermeņa;
  • asinsvadu veidojumu (hemangiomu) likvidācijai gan uz sejas, gan uz kājām.

Kā tas notiek?

Lāzera gaismas stars iedarbojas uz oksihemoglobīnu (skābekļa savienojumu ar hemoglobīnu) – tas piešķir asinīm sarkano krāsu. Lāzera stara ietekmē asinsvadi uzkarst, pēc tam pakāpeniski sarūk, noārdās  un noslēdzas. Sīkie asinsvadi aizveras jau procedūras laikā, lielākie izsīkst pakāpeniski. Asinsvadu un veidojumu likvidēšana notiek vienas procedūras laikā.

Vai ir vajadzīga atsāpināšana?

Anestēzija nav vajadzīga, jo procedūra nav sāpīga. Tās laikā var būt nepatīkamas sajūtas. Pacietiem, kuriem ir individuāli paaugstināta sāpju jutība, lokāli apstrādājamā zonā var uzklāt atsāpinošu krēmu.

Vai procedūrai ir jāsagatavojas?

Pirms procedūras nav vajadzīga speciāla iepriekšēja gatavošanās. Ieteicams uz lāzerprocedūrām nākt tieši tagad, jo tumšajos mēnešos āda tiek mazāk pakļauta UV starojumam, tādējādi pēc lāzerprocedūras pastiprinātas pigmentācijas risks apstrādātajās vietās ir daudz zemāks.

Kas jāievēro pēc procedūras?

  • Dažas stundas pēc procedūras apstrādātajā vietā āda var būt mazliet sārta un pietūkusi. Diskomforta sajūtu mazina vēsas kompreses.
  • Jau pirmajā dienā ādu var mazgāt ar remdenu ūdeni, bet vismaz nedēļu ir jāizvairās no karstuma – ūdenī, pirtī, saulē utt., kā arī intensīvām fiziskajām aktivitātēm.
  • Reizēm apstrādātajā vietā uz ādas veidojas sīkas kreveles, bet tās nolobās apmēram divu nedēļu laikā. Ja veidojums bijis lielāks, – dzīšana ir ilgāka.
  • Lai izvairītos no hiperpigmentācijas riska ar lāzeri apstrādātajā zonā, dienas gaismā obligāti ir jālieto saules aizsarglīdzeklis ar SPF 50.

CENRĀDIS

Medicīnas centrs ARS
Skolas iela 5, Rīga
Tālr. + 371 67 201 007