Piesakies vizītei: + 371 67 201 007 vai elektroniski aaa Seko ARS

Plazmoliftings – PRP injekcijas ādas izskata uzlabošanai

Cīņā ar ādas novecošanu – plazmoliftings

Mūsdienu estētiskās medicīnas pakalpojumu klāstā pārliecinoši pirmajā vietā ierindojas plazmoliftings jeb PRP skaistuma injekcijas.

Ar metodes priekšrocībām iepazīstina Medicīnas centra ARS dermatologs Igors Lukjanovs.

Kas ir plazmoliftings?

Plazmoliftinga jeb PRP (Autologous Platelet Rich Plasma) injekciju pamatā ir Šveicē izveidota autologa šūnu atjaunošanas metode, – ādas šūnu biostimulācija, injicējot ādā ar trombocītiem un leikocītiem bagātu plazmu, kas iegūta no pacienta paša asinīm. Injekciju mērķis ir stimulēt novecojušas, bojātas ādas un zemādas audu atjaunošanos, kā arī veidot jaunus ādas slāņus.

Kā tas notiek?

No pacienta vēnas speciālā stobriņā tiek paņemtas asinis, kas tūdaļ pacienta klātbūtnē ar speciālu centrifūgēšanas tehnoloģiju tiek attīrītas, lai iegūtu autoplazmu. Tā ir bagāta ar dzīvotspējīgiem trombocītiem, dabīgās proporcijās satur augšanas faktorus, vitamīnus, aminoskābes, olbaltumus un citas bioloģiski aktīvas vielas, kas nodrošina ādas reģenerācijas procesu.

Sagatavoto plazmu izmanto injekcijām sejas un ķermeņa ādā, kur tā aktivizē ādas vielmaiņu, atjaunojot audos mitruma līdzsvaru, stimulē jaunu fibroblastu šūnu veidošanos, tādējādi stimulē jaunu kolagēna un elastīna šķiedru veidošanos, kā arī uzlabo audu mikrocirkulāciju. Trombocīti veicina augšanas faktora aktivāciju, kas nodrošina jauna kolagēna sintēzi.

Metodes priekšrocības

Drošības aspekts: Plazmoliftings ir dabīga procedūra, kurā papildus netiek izmantoti ķīmiski komponenti. No paša pacienta asinīm iegūtās sastāvdaļas nerada alerģisku reakciju risku. Procedūras laikā pacienta asinis nesaskaras ar apkārtējo vidi, tādējādi pacients netiek pakļauts inficēšanās riskam. Injekcija iedarbojas lokāli uz ādu un audiem, lai konkrētā zonā veicinātu reģenerācijas un atjaunošanās procesus.

Plašas izmantošanas iespējas: Procedūru var veikt jebkurā ķermeņa daļā, visbiežāk to izmanto sejas, kakla, dekoltē zonā, to veic arī plaukstu ārējās virsmas, vēdera, gūžu un sēžas ādas atjaunošanai.

Ātri. Procedūras ilgums ir atkarīgs no apstrādājamās zonas laukuma. Parasti ir nepieciešama apmēram viena stunda.

Zināšanai:  klīniskie pētījumi ir apstiprinājuši šīs metodes efektivitāti praksē, tāpēc to aizvien plašāk izmanto visdažādākajās medicīnas jomās – mikroķirurģijā, ortopēdijā, traumatoloģijā, ginekoloģijā, uroloģijā, estētiskajā medicīnā u.c.

Plazmoliftinga procedūru iesaka:

  • Lai mazinātu/likvidētu novecošanas radītās izmaiņas – ādas turgora, elasticitātes samazināšanos, grumbiņas, tumšos lokus ap acīm, ādas sausumu, kuperozi, pigmentāciju u.c.
  • Lai novērstu spēcīga ultravioletā starojuma ietekmes sekas uz ādu, lai atgūtu tās tvirtumu un iegūtu liftinga efektu.
  • Lai mazinātu tauku dziedzeru iekaisumus, pinnes un akni.
  • Lai apturētu matu izkrišanu un stimulētu jaunu, veselīgu un biezāku matu augšanu.
  • Ādas kvalitātes uzlabošanai, ja ir hipotrofiskas rētas un strijas, kā arī aknes rētas.
  • Keloīdu rētu mazināšanai.
  • Ādas rehabilitācijai pēc lāzera vai ķīmiskā pīlinga, pēc operācijām, traumām, apsaldējumiem un apdegumiem.

Uz ko cerēt?

Ādas šūnas atjaunojas 28 dienu laikā, tad arī var novērtēt iegūto rezultātu. Tā uzturēšanai parasti iesaka trīs procedūras, ko ideālā variantā atkārto ar viena mēneša intervālu. Labāko risinājumu ādas veselības un skaistuma uzturēšanai nākotnē vislabāk var ieteikt dermatologs.

Kas jāņem vērā pēc injekcijām?

Pirmajā dienā pēc procedūras iespējama neliela tūska un viegls apsārtums. Pāris dienu ieteicams saudzīgāks dzīves ritms bez nopietnām fiziskām aktivitātēm, karsēšanās pirtī, arī peldēm baseinā. Lai neigūtu pastiprinātu pigmentāciju injekciju vietās, ieteicams izvairīties no uzturēšanās tiešos saules staros, drošības labad jālieto līdzeklis ar saules aizsargfiltriem SPF 50.  Aukstajā sezonā UV starojuma aktivitāte ir zemāka un mēs vairāk uzturamies telpās, tāpēc šis ir labi piemērots laiks, lai parūpētos par savu ādas veselību un skaistumu!

Plazmoliftinga procedūras Medicīnas centrā ARS veic dermatologs Igors Lukjanovs. 

Pieteikties konsultācijai:

Medicīnas centrs ARS
Tāl. 67 201 007
epasts: pieteikt@arsmed.lv
Skolas iela 5, Rīga