Piesakies vizītei: + 371 67 201 007 vai elektroniski aaa Seko ARS

Bērnu veselības nedēļa – ARS Veselības centrā

Bērnu veselības nedēļa

Rūpēs par jaunās paaudzes veselību un labsajūtu no 6.novembra līdz 10. novembrim Medicīnas centrs ARS rīko veselības nedēļu bērniem, lai pievērstu vecāku uzmanību sekmīgai bērnu attīstībai.    

Tā ir lieliska iespēja vecākiem kopā ar bērniem tikties ar fizioterapeitiem, lai izzinātu individuāli piemērotākās metodes un paņēmienus bērna aprūpei un fiziskajām aktivitātēm atbilstoši viņa vecumam un veselības stāvoklim.

Ar iespējām iepazīstina fizioterapeites Linda MITRONE un Jeļena PUČINKINA.

Zīdaiņiem      

Mazuļa attīstībai ir ļoti svarīga sensorā – sajūtu pieredze, ko rada saskare ar ārējo pasauli, tāpēc ļoti būtiska ir pareiza bērna aprūpe. Kopš dzimšanas mazuļa aprūpē svarīgākais instruments ir vecāku rokas, kas veido drošu un harmonisku vidi.

Bērnu veselības nedēļas ietvaros Medicīnas centrs ARS filiālē ARS Veselības centrs – jaunajiem vecākiem kopā ar mazuli ir iespēja apmeklēt Bobota hendlinga nodarbību, kurā fizioterapeits palīdzēs apgūt pareizās prasmes, kā darboties ar savu mazuli, kā stimulēt viņa kustību prieku, lai veicinātu harmonisku bērna attīstību.

Hendlings (angļu valodā handling) ir cēlies no angļu valodas vārda hand – rokas vai vēl precīzāk handle – rīkoties, apieties, ņemt rokās. Tā ir speciāli izstrādāta metode, kā pareizi aprūpēt zīdaini – kā ņemt rokās, kā pārtīt, kā celt un kā nest, kā noguldīt, kā pabarot utt., lai nodrošinātu mazulim maksimālu komfortu un veicinātu viņa attīstību.   

Skolas vecuma bērniem un pusaudžiem

Visi jaunākie pētījumi apstiprina, ka tieši fiziskās aktivitātes uzlabo bērna ticību saviem spēkiem, neatkarību un ceļ pašvērtējumu. Turklāt paaugstināts fizisko aktivitāšu līmenis būtiski uzlabo bērnu un pusaudžu psihisko un fizioloģisko veselību.

Kustības un pareizi pielāgota fiziskā slodze nodrošina itin visu organisma sistēmu attīstību, kā arī veicina noturību pret slimībām. Labi attīstīta muskulatūra veido bērna stāju un norāda uz teicamu veselības stāvokli.

Skolas vecuma bērniem turpina attīstīties mugurkauls un tā izliekumi, balsta- kustību aparāts, kā arī stāja un gaita, tāpēc vecākiem regulāri ir jāseko līdzi bērna attīstībai. Ir svarīgi izvērtēt bērna dzīvesveidu, t.i., cik ilgu laiku un kādā pozā bērns pavada pie datora, televizora un ar telefonu rokās. Jāizvērtē arī bērna skolas somas svars un jāpieņem lēmums, ar kādu sporta veidu bērnam vajadzētu nodarboties, lai tas uzturētu bērna veselību un pilnvērtīgu attīstību.

Bērnu veselības nedēļā Medicīnas centra ARS filiālē ARS Veselības centrs – vecākiem kopā ar bērniem būs iespēja tikties ar fizioterapeitiem, kuri izvērtēs bērna stāju, gaitu, līdzsvaru, koordināciju, pēdu velvju stāvokli, atbildēs uz interesējošiem jautājumiem. Ja būs nepieciešams, fizioterapeits ieteiks ārsta konsultāciju, dos padomus, kā labāk nodarbināt bērnu, lai  uzturētu pareizu- vecumam atbilstošu fizisko formu.

Medicīnas centra ARS filiāle
ARS Veselības Centrs
Adrese – R.Blaumaņa ielā 11/13, Rīga
Tālrunis:+371 67 699 369 vai +371 27 827 224