Piesakies vizītei: + 371 67 201 007 vai elektroniski aaa Seko ARS

USG mazās zondes – sīko locītavu izmeklējumiem!

Jaunas USG zondes – DETALIZĒTIEM LOCĪTAVU IZMEKLĒJUMIEM

Medicīnas centrā ARS Premium klases USG iekārta Philips Epiq 5 papildus ir aprīkota ar modernām zondēm, kas paredzētas mazo locītavu un sarežģītas piekļuves zonu izmeklējumiem.

Medicīnas centra ARS ultrasonogrāfijas izmeklējumu klāsts kļūst aizvien daudzveidīgāks. Šā pavasara jaunums ir miniatūras USG zondes, kas būtiski atvieglo mazo locītavu un dažādu sarežģītas piekļuves zonu izmeklēšanu. Iepazīstina radioloģe – diagnoste, Dr. med Maija RADZIŅA, Latvijas ultrasonogrāfistu un radiologu asociācijas prezidente.

Pašlaik Medicīnas centrā ARS ultrasonogrāfijas izmeklējumam ir pieejamas jaunas, inovatīva dizaina zondes, kas paredzētas tieši virspusējo struktūru:

  • muskuļu,
  • cīpslu,
  • locītavu,
  • saišu
  • asinsvadu izvērtēšanai.

Salīdzinot ar ierastajām ultrasonogrāfijas zondēm, šīs ir pavisam nelielas (pildspalvas lielumā), ļoti ērtas un nodrošina precīzu saskari zondei ar ādu. Mazās zondes sniedz jaunas diagnostikas iespējas, izmeklējot  sīkās locītavas, kas atrodas plaukstās un pēdās, žokļa locītavās, īpaši artrīta un citu iekaisīgu procesu izvērtēšanai.

USG mazas zondes USG mazas zondes

Miniatūrās zondes atvieglo piekļuvi tajās zonās, kur dabiskie virsmas izliekumi ierobežo zondes un ādas saskares iespējas. Šādas zonas ir atrodamas ne tikai plaukstās un pēdās, bet arī lielajās locītavās, piemēram, potītes, elkoņa apvidū.

Mazās zondes ir labi piemērotas, lai izvērtētu nelielus veidojumus zem ādas, vērtētu sīkos asinsvadus. Mazāka zonde sniedz detalizētu struktūru attēlu un atvieglo precīzu diagnozes noteikšanu, pateicoties īpaši augstai ultrasonogrāfijas viļņu frekvencei.

Zināšanai:

  • ultrasonogrāfija ir viena no svarīgākajām vizuālās diagnostikas metodēm, kas ļauj detalizēti izmeklēt ķermeņa mīkstos audus, iekšējos orgānus, asinsvadus, locītavas utt. turklāt ir iespēja novērtēt elementus arī kustībā reālā laikā.

Plašs ultrasonogrāfijas zonžu klāsts palīdz visaptveroši izvērtēt gan virspusējos, gan dziļos audus dažādās to atrašanās vietās.