Piesakies vizītei: + 371 67 201 007 vai elektroniski aaa Seko ARS

Vērtīga pieredzes vizīte Tallinā attīsta sirds slimību diagnostikas metodes.

Š.g. 17. septembrī ARS kodolmedicīnas klīnikas speciālisti sadarbībā ar Tallinas Austrumu slimnīcas IDA Kodolmedicīnas nodaļu organizēja pieredzes apmaiņas vizīti Tallinas slimnīcā.

Vizītē, ko organizēja ARS kodolmedicīnas klīnikas vadītāja, radioloģe Dr. Marika Kalniņa, devās ARS kardio radiologi un kodolmedicīnas radiologi, kā arī kardiologi no citām Latvijas slimnīcām. Tallinas slimnīcā Latvijas delegāciju laipni uzņēma Kodolmedicīnas centra vadītāja Dr. Anne Poksi ar savu komandu. Mūsu mediķi guva ieskatu par jaunākajiem sirds CT, MR un SPECT/CT izmeklējumiem – slodzes testiem ar vizualizāciju, ko plānots tuvākajā laikā ieviest arī Latvijā. Slodzes testi ir visplašāk lietotā izmeklēšanas metode gan sākotnējā koronārās sirds slimības diagnostikā, gan arī izvērtējot tās smaguma pakāpi. Slodzes tests izmantojams arī pacientu tālākai apsekošanai, kad ir uzsākta koronārās sirds slimības ārstēšana.

ARS komanda ir gandarīta par Tallinas kolēģu sniegto pieredzi un jūtas iedvesmota uzlabot pacientu diagnostikas iespējas un pieejamību plašam metožu lokam Latvijā.

Pieredzes apmaiņas vizītē piedalījās ARS Kodolmedicīnas klīnikas radioloģes Marika Kalniņa, Alena Kedrova, Ilze Priedīte, radiogrāfere Marite Milne , kā arī kardioloģes dr. Barbara Vītola un dr. Milāna Sorokina, kuras drīz vien pievienosies mūsu speciālistu komandai.