Piesakies vizītei: + 371 67 201 007 vai elektroniski aaa Seko ARS

Scintigrāfijas komandas mediķi papildina zināšanas Beļģijas klīnikā darbam ar jaunākajām scintigrāfijas diagnostikas tehnoloģijām.

Šonedēļ apmācībā pie pieredzes bāgātiem ārstiem Dr. Pieter De Bondt un Dr. Victor Nuttens uz OLV slimnīcu (Aalst, Beļģija)  ir devušies mūsu ARS Kodolmedicīnas klīnikas scintigrāfijas sapņu komandas mediķi – kodolmedicīnas ārsti Dr. Marika Kalnina, Dr. Alena Kedrova , kardioloģe Dr. Barbara Vītola un radiogrāfers Toms Betkers.

Jau drīzumā ARS Kodolmedicīnas klīnika (Gardenes iela 13, Rīga) uzsāks veikt izmeklējumus ar jaunākās paaudzes digitālo scintigrāfu CZT SPECT/CT.  Tiks veikti visa veida scintigrāfijas izmeklējumi – Latvijā unikāli izmeklējumi onkoloģijā, kardioloģijā, pulmonoloģijā, endokrinoloģijā, nefroloģijā. Tas būs nozīmīgs ieguldījums kardioloģisko pacientu izmeklēšanā – pirmā iespēja Latvijas pacientiem neinvazīvi noteikt sirds muskuļa asins plūsmu slodzē un miera stāvoklī, kā arī noteikt plūsmas rezervi, kas ir būtisks mērījums tālākās ārstēšanas plānošanai (piem. miokarda perfūzijas scintigrāfijas farmakoloģiskās slodzes izmeklējumus ar plūsmas mērījumiem un miokarda plūsmas rezerves mērījumiem).

Scintigrāfijas izmeklējumi būs pieejami gan kā Nacionālā veselības dienesta apmaksāti pakalpojumi, gan arī maksas pakalpojumi.

Esam lepni, ka mūsu kodolmedicīnas radiologiem ir iespēja iegūt vērtīgas zināšanas un  pasaules līmeņa pieredzi medicīnā.