Piesakies vizītei: + 371 67 201 007 vai elektroniski aaa Seko ARS

ARS slimnīcu apmeklē Monako veselības ministrs

Jūlija izskaņā divu dienu vizītē Latvijā bija ieradies Monako veselības un sociālo lietu ministrs Kristofs Robino (Christophe Robino) ar pavadošo  delegāciju. Vizītes mērķis – iepazīties ar Latvijas veselības aprūpes sistēmu un vienoties par ciešāku starpvalstu sadarbību.

To apliecina Veselības ministrijā parakstītais Latvijas un Monako  sadarbības līgums veselības un medicīnas zinātņu jomā. Tika pārrunātas arī veselības tūrisma attīstība Latvijā un Latvijas augstāko izglītības iestāžu iespējas sagatavot ārstus ārvalstu studiju programmu ietvaros.

Monako delegācija kopā ar Latvijas veselības ministru Hosamu Abu Meri apmeklēja Rīgas Austrumu klīnisko universitātes slimnīcu un vairākas privātās ārstniecības iestādes Rīgā, tostarp arī mūsu jauno ARS slimnīcu.

Vizīti ar savu klātbūtni pagodināja arī Medicīnas sabiedrības ARS valdes prezidents Māris Andersons un valdes prezidenta vietnieks Reinis Rubenis.

ARS slimnīcas vadītāja Jana Matuzala augstos viesus iepazīstināja ar jauno slimnīcu, kurā spējam nodrošināt mūsdienīgu, pasaules līmeņa diagnostiku, izrādīja jauno operāciju bloku un pārrunāja sadarbības iespējas veselības tūrismā.