Piesakies vizītei: + 371 67 201 007 vai elektroniski aaa Seko ARS

Mūsdienīga digitālā rentgena iekārta atvieglo izmeklējumus

Modernizējot tehnoloģisko aprīkojumu klāstu, lai aizvien labāk rūpētos par savu pacientu veselību, Medicīnas centrs ARS ir iegādājies ražotāja Siemens Healthcare jaunāko un modernāko digitālā rentgena iekārtu Siemens Multix Impact. Tā ir aprīkota ar diviem tiešās digitalizācijas detektoriem, kas nodrošina izcilu iegūto attēlu kvalitāti, lai ātrāk un precīzāk var noteikt diagnozi.   

Iekārtā ir iekļautas visas augstākās klases rentgena tehnoloģijas, kas ievērojami samazina pacienta apstarošanu ar rentgena stariem: 

  • centrēšana, kas tiek saglabāta, mainot galda un stāvstatīva augstumu; 
  • automātiska galdā ievietotā detektora sekošana spuldzes garenvirziena kustībai, tai skaitā slīpām projekcijām; 
  • automātiska rentgenstaru filtrēšana ar iebūvētiem motorizētiem filtriem. 

Jauno rentgena iekārtu atzinīgi vērtē Medicīnas centra ARS ārsti – radiologi,  īpaši akcentējot iespēju veikt kājas un muguras izmeklējumus pilnā garumā, un uzteic iegūto attēlu kvalitāti.

Ieguvumi ir vairāki:

  • Iekārta ir aprīkota ar SMARTORTHO programmpaketi, kas ļauj veikt visas kājas un visa mugurkaula izmeklējumus pilnā garumā, t.s. zem slodzes.
  • Pateicoties jaunās rentgena iekārtas mūsdienīgajai uzbūvei, ir iespējams veikt rentgena izmeklējumus visām ķermeņa daļām, turklāt visās pacientam ērtās pozīcijās – sēdus, stāvus un guļus.

Iekārtai ir iebūvēta kustīga galda virsma ar maināmu augstumu, tā ir piemērota arī adipoziem pacientiem ar lielu ķermeņa masas indeksu, līdz 300 kilogramiem.  

Zināšanai:

Vairāku diagnožu noteikšanai rentgena izmeklējumu ārsti bieži nozīmē kā pirmo, jo tas ir viens no informatīvākajiem avotiem diagnozes precizēšanai un ārstēšanas rezultātu izvērtēšanai.

Medicīnas centra ARS rentgena nodaļā tiek veikti galvas, krūšu kurvja orgānu, mugurkaula, ekstremitāšu kaulu un locītavu izmeklējumi, vēdera dobuma u.c. ķermeņa daļu izmeklējumi. 

Ievēro:

Rentgena izmeklējumi tiek veikti pieteikšanās dienā, bez iepriekšēka pieraksta:

  • katru darba dienu no plkst. 8.00 līdz plkst. 20.00;
  • sestdienās no plkst. 8.00 līdz plkst. 14.00;

Lai veiktu rentgenoloģisko izmeklējumu – nepieciešams ģimenes ārsta vai ārsta- speciālista nosūtījums. 

Medicīnas centrs ARS
Skolas iela 5, Rīga
Rentgena nodaļa
Tālr. (+371) 67 201 016