Piesakies vizītei: + 371 67 201 007 vai elektroniski aaa Seko ARS

Jauna speciāliste mūsu klīnikā – kardioloģe Dr. Baiba Barone

Priecājamies paziņot, ka š.g. martā Medicīnas centra ARS plašajai ārstu komandai pievienosies jauna kolēģe sertificēta kardioloģe – Dr. Baiba Barone.

Dr. B. Barone sniedz kardiologa konsultācijas pieaugušajiem, veic diagnostiku, izmeklējumu interpretāciju un ārstēšanu vispārējā kardioloģijā:

  • sirds ritma traucējumu gadījumos,
  • sirds mazspējas gadījumos,
  • paaugstināta asinsspiediena gadījumos,
  • izvērtē indikācijas sirds transplantācijai pacientiem ar hronisku sirds mazspēju.

Kardioloģe Dr. Baiba Barone:
“Sievietes sirds ir mazāka, un tā pukst nedaudz ātrāk nekā vīrietim. Taču lielākās atšķirības ir tieši pirmajās sirds un asinsvadu slimību izpausmēs: VĪRIEŠIEM tā ir koronārā sirds slimība, bet SIEVIETĒM – galvas smadzeņu asinsrites traucējumi. Tāpēc iesaku laikus (vismaz reizi gadā) pārbaudīt savus sirds veselības rādītājus. Pat, ja jūtamies izcili, mums ikvienai tikpat labi kā savu kleitas izmēru vajadzētu zināt arī savu holesterīna un cukura līmeni, izmērīt spiedienu un sekot līdzi pulsam, bet tā vietā, lai skaitītu grumbiņas, labāk ir skaitīt uzņemtās kalorijas un domāt par veselīga uztura principu ievērošanu.

Atcerieties, sirds būs sajūsmā par aktīvu pastaigu 30 minūtes dienā! Sirds tiek trenēta, uzlabojas skābekļa piegāde, izdalās endorfīni jeb laimes hormoni, bet tie savukārt palīdz pret slikto stresu, kas mēdz bendēt sirdi.”

Uzzini vairāk >>> https://arsmed.lv/specialists/baiba-barone/

Medicīnas centrs ARS
Skolas iela 5, Rīga
Pieteikt vizīti: (+371) 67 201 007