Piesakies vizītei: + 371 67 201 007 vai elektroniski aaa Seko ARS

Limfodrenāža iekustina visu organismu, stimulējot to labākai dzīvei.

Limfai cilvēka organismā ir vairākas funkcijas: barot, attīrīt un aizsargāt.  

Laba limfas cirkulācija ļauj audiem barot un nodrošināt pastāvīgu šūnu maiņu, likvidēt liekās metaboliskās vielas.
Kā tas notiek skaidro  Ingrīda Tambora, Medicīnas centra ARS fizikālās un rehabilitācijas medicīnas ārste.

Limfātiskā sistēma ir kā smalks tīkls zem ādas virsmas, kas izvada no organisma lieko šķidrumu, atkritumvielas, mazina ūdens aizturi un iekaisumus.

Atšķirībā no asinsrites, ko darbina sirds, limfu iekustina elpošana un kustības. Nepareizs dzīvesveids un slikti ieradumi, piemēram, ļoti šauru drēbju nēsāšana, staigāšana uz augstiem papēžiem, fiziskās slodzes trūkums , nepiemērots uzturs utt.,  var izraisīt līdzsvara zudumu spiediena sistēmā, kas ir pareizas limfātiskās sistēmas funkcionalitātes pamats.

Limfostāze medicīnā:

Limfostāzi rada dažādi cēloņi: asinsrites problēmas, limfvadu aizsprostojumi vai saspiešana, ko var izraisīt alerģijas, iekaisuma procesi, audzēji, mastektomija, rentgena staru terapija, traumas, apdegumi, kam seko limfodēmu veidošanās.

Profesionāla palīdzība 

Bieži vien mūsu limfātiskai sistēmai ir vajadzīgs atbalsts. Efektīvāko palīdzību spēj sniegt mehāniskā limfodrenāža.  Limfodrenāžu veic gan ārstnieciskos, gan profilaktiskos nolūkos.

Gaisa zābaki jeb limfodrenāža ir ieteicama īpaši tad, ja ir nogurums, šķidruma aizture organismā, celulīts, tūska, visiem, kam ir mazkustīgs dzīvesveids, bieži jāceļo ar lidmašīnu, ikdienā ilgstoši jāstāv kājās, atveseļošanās periodā pēc slimībām vai traumām, ja ir  problēmas ar limfas atteci, aptaukošanos, saistaudu vājumu, muskuļu pārslodzi, smaguma sajūtu kājās, venozās atteces traucējumiem utt.

Limfodrenāžas masāža ieteicama arī veseliem cilvēkiem, lai izvadītu lieko starpšūnu šķidrumu , uzlabotu un uzturētu organismā šķidruma līdzsvaru un likvidētu visas liekās vielas, kas veicina celulīta attīstību.

Pacientiem ar limfodēmu vai fizioloģiskām un citām nopietnām  problēmām, fizikālās medicīnas speciālists veic limfodrenāžas masāžu kopā ar piemērotu farmakoloģisko terapiju.

Norise

Procedūras laikā pacients atrodas guļus. Uz kājām tiek uzvilkti gari limfodrenāžas zābaki, ko dēvē arī par gaisa zābakiem. Vēdera un gurnu zonā apliek platu jostu. Metodes pamatā ir saspiesta gaisa padeve caur zābakos un jostā speciāli izveidotām manšetēm, kas ir pieslēgtas pie aparāta. Elastīgās manšetes ar gaisa palīdzību ritmiski masē ekstremitātes, mehāniski  iedarbojas uz ādu, zemādas tauku slāni, muskuļiem, vēnām un limfvadiem. tā labvēlīgi stimulējot limfātisko sistēmu.  Gaisa spiediena stiprumu un intensitāti var pielāgot katram individuāli. 

Ieguvumi

Limfodrenāžas procedūra paātrina liekā šķidruma un vielmaiņas gala produktu izvadīšanu no organisma, uzlabo venozo asinsriti, aktivizē vielmaiņas procesus ādā, novēršot audu hipoksiju un šķidruma uzkrāšanos starp šūnām.

Procedūra labvēlīgi ietekmē visu organismu, tā uzlabo arī zarnu trakta darbību, aktivizē vielmaiņu, starpšūnu šķidruma izvadīšanu, tāpēc to pamatoti uzskata par vienu no iedarbīgākajām procedūrām celulīta ārstēšanā un ķermeņa kontūru modelēšanā un korekcijā.

Jau pēc pirmās procedūras rezultāti ir sajūtami, apskatāmi un izmērāmi. Kājās ir jūtama viegluma sajūta, samazinās tūska.

Procedūru kurss samazina augšstilbu, gurnu, sēžamvietas, vēdera un augšdelmu apkārtmērus, uzlabo ādas vispārējo stāvokli un izskatu – tā kļūst gludāka un elastīgāka.

Organisma attīrīšanās no toksīniem un vielmaiņas galaproduktiem efektīvi likvidē nogurumu, mazina vēdera pūšanos un vispārējo smaguma sajūtu.

Zināšanai:

  • Lai gūtu jūtamu un noturīgu rezultātu, ieteicams 7- 10 procedūru kurss.
  • Klasiskā limfodrenāžas masāža ilgst 30-45 minūtes. Masāžas kurss ietver 15 procedūras, ko ieteicams veikt ik pēc 2-3 dienām, atkarībā no konkrētās problēmas.
  • Medicīniskām procedūrām nepieciešams ārsta norīkojums.

Procedūru nedrīkst veikt, ja ir onkoloģiskas slimības, augsts asinsspiediens, sirdsdarbības traucējumi,  lokālas ādas vai iekšējas  infekcijas, iekaisuma procesi vēnās vai artērijās, tromboze, menstruācijas.

CENRĀDIS

ARS Rehabilitācijas centrs 
Brīvības iela 39, Rīga
Tālrunis: 67 699 369 vai 27 827 224
www.ars-med.lv