Piesakies vizītei: + 371 67 201 007 vai elektroniski aaa Seko ARS

Jauns speciālists – ergoterapeits!

Esam priecīgi paziņot, ka ARS Rehabilitācijas centrā darbu ir uzsākusi sertificēta ergoterapeite Kristīne Haberkorne.
Ergoterapeita uzdevums ir palīdzēt apgūt/atgūt prasmes, kas ļauj pacientam būt neatkarīgam ikdienas aktivitātēs. Ergoterapeits strādā ar dažāda vecuma pacientiem, kuriem ir funkcionāli traucējumi pēc insulta, rokas traumām, apdegumiem, perifēro nervu bojājumiem, lūzumiem, politraumām, galvas traumām, reimatoloģiskām, neiroloģiskām  un onkoloģiskām saslimšanām  u.c.
Ergoterapija ietver pacienta novērtēšanu, ārstēšanu un sadarbību ar pacientu, viņa ģimeni un aprūpētājiem, izprot cilvēka funkcionālās nepieciešamības un vides mijiedarbību, tādējādi prasmīgi palīdzot pacientiem pēc traumas vai slimības atgūt spējas veikt ikdienas darbības un apgūt jaunas prasmes.
Ergoterapeite K. Haberkorne specializējusies ergoterapijā izmantotajās metodēs:
  • Rokas terapija – sīkās motorikas un veiklības trenēšana, kustību apjoma locītavās palielināšana, muskuļa spēka palielināšana, bilaterālu kustību veicināšana, spasticitātes un tūskas mazināšana, deformāciju un kontraktūru profilakse.
  • Medicīniskā teipošana.
  • Ikdienas aktivitāšu pielāgošana, trenēšana, saglabāšana.
  • Konsultācijas par ergonomikas pamatprincipu ievērošanu, locītavu aizsardzības principiem un enerģijas taupīšanas tehnikām ikdienas aktivitātēs.
  • Kognitīvo funkciju trenēšana.
  • Tehnisko palīglīdzekļu izvēle ikdienas aktivitāšu veikšanā.
  • Vides novērtēšana un pielāgošana.
  • Tuvinieku izglītošana par pacienta aprūpi mājās (pozicionēšana, ergonomikas pamatprincipi, kontraktūru un izgulējumu profilakse, ikdienas aktivitāšu nozīme personām ar izteiktiem funkcionāliem traucējumiem, tehniskie palīglīdzekļi utt.).

Plašāku informāciju par ergoterapeiti Kristīni Haberkorni skaties šeit >>>>

Pieteikties ergoterapeita konsultācijai, zvanot uz ARS Rehabilitācijas centra reģistratūras tālr.: +37167 699 369

ARS Rehabilitācijas centrs 
Brīvības iela 39, Rīga
Tālrunis: 67 699 369 vai 27 827 224