Piesakies vizītei: + 371 67 201 007 vai elektroniski aaa Seko ARS

Medicīnas centram ARS 30 gadu jubileja!

Ir apritējuši trīs gadu desmiti kopš dibināts Medicīnas centrs ARS. Mums ir liels prieks un gandarījums, ka šo 30 gadu laikā uzņēmums audzis kopā ar neatkarību atguvušo Latvijas valsti. Esam lepni, jo mūsu apaļās jubilejas gads sakrīt ar Latvijas simtgadi.

1988.gada 20.janvārī ARS tika nodibināts tolaik uzņēmējdarbībai vienīgi atļautajā formā – kā kooperatīvs. To izveidoja pieci ārsti- pulmonologs Māris Andersons, kardiologs otolaringologs, gastroenterologs un neirologs, lai radītu jaunu, nepazemojošu veidu, kā ārstam strādāt ar pacientiem ārpus valsts finansētās iestādes.

Konsultatīvā kooperatīvā poliklīnika ARS sāka darboties Rīgā, Tērbatas ielā 36 kara komisariāta telpās, kur priekšpusdienā strādāja kara komisariāta mediķi, bet pēcpusdienā ARS speciālisti. Sākums nebija viegls, aptiekās pat neatzina kooperatīva ārstu izrakstītās receptes. Toties ARS slava strauji izplatījās, mūsu komandai pievienojās aizvien vairāk ārstu – speciālistu.

  1. gadā, kad tika likvidēta nomenklatūras specpoliklīnika Skolas ielā 5, to iznomāja ARS. Pašlaik mūsu kolektīvā ir gandrīz 600 darbinieku, kuri spēj piedāvāt nemainīgi augstu medicīnisko pakalpojumu kvalitāti.

Mūsu komandas pamatvērtības visos laikos ir atbildība un tiekšanās pēc augstākajiem standartiem medicīnas jomā.  Bez izaicinājuma un riska nav interesanti dzīvot, tāpēc Medicīnas centrs ARS vienmēr ir tiecies ieņemt līdera pozīcijas diagnostikas jomā un investē apjomīgus līdzekļus visjaunāko diagnostikas iekārtu iegādē.

Daudzās medicīnas jomās esam bijuši celmlauži. Mēs pirmie Latvijā 1996. gadā ieviesām litrotripsiju – neinvazīvu nierakmeņu ārstēšanu.  1997. gadā mēs pirmie iegādājāmies augstas izšķirtspējas ultrasonogrāfijas iekārtas HDi 5000 un HDI 3000 (ražotāju GDI iekārtu patentus vēlāk pārpirka un tālāk attīstīja kompānija Philips).
1997. gadā pirmie Latvijā mēs ieviesām osteodensitometriju.
2002. gadā ARS pirmie privātajā sektorā sāka nodrošināt magnētiskās rezonanses diagnostiku (tā bija trešā iekārta Latvijā) –  jo mēs skaidri zinājām, ka nākotnē šāda veida diagnostika būs ļoti nepieciešama.
2007. gadā ARS iegādājās pirmo 64 slāņu datortomogrāfu Latvijā, kas tolaik bija modernākā iekārta visā Baltijā.

Pērn J. Asara ielā 3 bijušā Sarkanā Krusta slimnīcā mēs atklājām jaunu filiāli – ARS Diagnostikas klīniku, kurā esam apkopojuši jaunākās un modernākās diagnostikas iekārtas, ar kurām strādā Latvijas labākie speciālisti.

Lielu gandarījumu sagādā tas, ka mēs šeit Latvijā varam izdarīt to pašu, ko citviet pasaulē un pat daudzkārt labāk. Tam apliecinājums ir mūsu arhitekti, operdziedātāji, mākslinieki un ārsti. Tas pierāda to, ka darboties vajag tikai tajā jomā, kur tu jūti aicinājumu.

Svinēsim Latvijas simtgadi un ARS 30 gadu jubileju ar lepnumu!

Māris Andersons
valdes priekšsēdētājs
Medicīnas centrs ARS