Piesakies vizītei: + 371 67 201 007 vai elektroniski aaa Seko ARS

Mamogrāfija ar tomosintēzi – jauna iekārta

Rūpēs par savu pacientu ērtībām 2017. gada februārī Medicīnas centrā ARS – Skolas ielā 5  ir uzstādīta jauna digitālās mamogrāfijas iekārta Hologic Selenia Dimensions ar 3D tomosintēzes programmu.  

Šī ir jau otrā Hologic Selenia Dimensions krūts vēža diagnostikas iekārta, ar kuru veic mamogrāfiju ar 3D tomosintēzes programmu, kas uzstādīta Medicīnas centrā ARS.

Līdz šim izmeklējumu ar digitālās mamogrāfijas iekārtu Hologic Selenia Dimensions  bija iespējams veikt tikai Medicīnas centra ARS filiālē – ARS Diagnostikas klīnikā, Jāņa Asara ielā 3.  ARS Krūts slimību centrā, ir pieejamas plašākās krūts slimību diagnostikas iespējas vienuviet – mamogrāfija ar tomosintēzes programmu, krūts dziedzeru USG, magnētiskā rezonanse krūts dziedzeriem, kā arī invazīvās krūts izmeklēšanas metodes – aspirācijas biopsija, CORE biopsija un vaakuma biopsija.

Strauji augošā pieprasījuma un pacientu ērtību labad jaunā iekārta ir uzstādīta arī Medicīnas centrā ARS, kur atrodas sieviešu konsultāciju nodaļa, lai pacientes pēc vizītes pie ginekologa tūdaļ var veikt mamogrāfijas izmeklējumu ar tomosintēzes programmu, turpat Rīgas centrā, turklāt to var ērti izdarīt arī brīvdienās (sestdien un svētdien).

Mamogrāfijas izmeklējumus izvērtē radiologi – diagnosti:

Izmeklējuma cenas:

  • Sievietēm vecumā no 50 līdz 69 gadiem – valsts apmaksātā krūšu dziedzeru skrīninga izmeklējuma ietvaros – ar Nacionālā Veselības dienesta (NVD) uzaicinājuma vēstuli – izmeklējums ir BEZ MAKSAS
  • Ar ārsta-speciālista norīkojumu – cenrādis
  • Izmeklējumu apmaksā apdrošināšanas kompānijas (atkarībā no polises veida).

SVARĪGI ZINĀT!!!

  • Mamogrāfiju ieteicams veikt laikā no 5. līdz 12.menstruālā cikla dienai.
  • Izmeklējums netiek veikts grūtniecības laikā.
  • Pacientēm ar krūšu implantiem ir nepieciešams ārsta nosūtījums un implanta sertifikāts!

Mamogrāfiju ar tomosintēzes programmu veic:

Medicīnas centrs ARS
Skolas iela 5, Rīga
Tālr.: 67 201 016
Nepieciešams iepriekšējs pieraksts
ARS Diagnostikas klīnika
Jāņa Asara iela 3
Tālr.: 66 929 750
Nepieciešams iepriekšējs pieraksts