Piesakies vizītei: + 371 67 201 007 vai elektroniski aaa Seko ARS

Atklāta Baltijas Radioloģijas akadēmija

Trešdien, 5.aprīlī Rīgā, Jāņa Asara ielā 3 tika atklāta

Baltijas Radioloģijas akadēmija

ko izveidojusi ARS Diagnostikas klīnika sadarbībā ar “Toshiba Medical”.

Baltijas Radioloģijas akadēmija izveidota, apvienojot Latvijas labāko ārstu zināšanas un vismodernāko diagnostikas metožu iespējas. Viens no jaunizveidotās akadēmijas stūrakmeņiem ir Austrumeiropā patlaban vienīgais 320 slāņu datortomogrāfs “Toshiba Aquilion One, kas svinīgi tika atklāts reizē ar akadēmiju. Šī ierīce ir unikāla, – tā piedāvā vēl nebijušas iespējas diagnostikā un ārstēšanā un ir atrodama labākajās universitāšu klīnikās pasaulē.

Rūpējoties par ārstniecības personu resursu atjaunošanu, “Medicīnas centrs ARS” un “Toshiba Medical” gadā nodrošinās divas stipendijas rezidentiem un jaunajiem ārstiem, sniedzot iespēju piedalīties visās apmācībās bez dalības maksas.

“Šodien esmu ļoti pagodināts! “Medicīnas centra ARS” 30 gadu laikā uzkrātā pieredze, pārvarot gan krīzes gadus, gan daudzus citus šķēršļus, ir kļuvusi par stabilu vērtību, kam var uzticēties. Esam gandarīti, ka mūsu centienus un ieguldījumu medicīnas jomā ir novērtējis viens no pasaulē vadošajiem medicīnisko iekārtu ražotājiem “Toshiba Medical”, piedāvājot mūsu klīnikas paspārnē izveidot Baltijas Radioloģijas akadēmiju – radiologu apmācības bāzi Baltijā. Tas nozīmē, ka mūsu izvēlētais virziens ir pareizs un iezīmē jaunus izaicinājumus. Un vēl viena priecīga vēsts: Baltijas Radioloģijas akadēmija ar sadarbības partnera “Toshiba Medical” atbalstu mācību procesam piesaistīs pasaulē atzītas radioloģiskās diagnostikas autoritātes. Augsim kopā!” teic “Medicīnas centra ARS” valdes priekšsēdētājs Māris Andersons.

Baltijas Radioloģijas akadēmijas vadošā speciāliste Dr. Med. Maija RADZIŅA: “Tehnoloģiju progress nodrošina radioloģijas nozarē nepārtrauktu attīstību – mūsdienīgas diagnostikas sniegums nav iedomājams bez ātriem, izcili detalizētiem un precīziem, kā arī specializētiem izmeklējumiem pie augstām profesionālām prasībām. Šos priekšnosacījumus var izpildīt, apvienojot inovācijas tehnoloģijā ar nepārtrauktu profesionālu izaugsmi, tādēļ Baltijas Radioloģijas akadēmijas pamatmērķi ir profesionāla izglītība un attīstība.”

Akadēmijas atklāšanas pasākumu ar savu klātbūtni pagodināja viņas ekselence Japānas vēstniece Latvijā Mariko Fudži (Mariko Fujii), “Toshiba Medical Europe” prezidents un izpilddirektors Hirojuki Tačikava (Hiroyuki Tachikawa) un “Toshiba Medical Europe” partneru tīkla galvenais vadītājs Kajs Odners (Kai Odner). Tāpat svinīgajā ceremonijā piedalījās Baltijas Radioloģijas akadēmijas vadošā speciāliste Dr. Med. Maija Radziņa, “A.Medical” valdes priekšsēdētājs un līdzīpašnieks Igors Palkovs, kā arī Latvijas Jauno ārstu asociācijas pārstāvji Liene Zemniece un Sergejs Pavlovičs.

Par akadēmiju

Baltijas Radioloģijas akadēmija ir profesionālās apmācības un izglītības projekts radioloģijā, kas tiek realizēts “Medicīnas centra ARS” Diagnostikas klīnikas paspārnē ar diagnostisko iekārtu vadošā ražotāja “Toshiba Medical” atbalstu. Projekta galvenais mērķis ir ārstniecības personu profesionālās izaugsmes veicināšana Latvijā un ārvalstīs, piedāvājot dažādas praktiskās apmācību programmas, apgūstot jaunas, inovatīvas un mūsdienīgas radioloģiskās diagnostikas metodes un to pielietojumu klīniskajā darbā.

Baltijas Radioloģijas akadēmija ar sadarbības partnera – “Toshiba Medical” atbalstu apmācību procesā piesaistīs pasaulē atzītas autoritātes radioloģiskās diagnostikas jomā. Apmācību tehnoloģisko bāzi nodrošinās “Medicīnas centrs ARS”, kura rīcībā ir valstī modernākās un inovatīvākās diagnostikas tehnoloģijas, tai skaitā vienīgā Baltijā 320 slāņu datortomogrāfijas “Toshiba Aquilion One” iekārta, kura tika svinīgi atklāta reizē ar Baltijas Radioloģijas akadēmiju.

Par iekārtu

Jaunais datortomogrāfs, ko radījis Japānas medicīnisko iekārtu ražotājs “Toshiba Medical Systems Corporation”, pašlaik ir vienīgais Baltijā. Tuvākajā reģionā ir tikai divas šādas datortomogrāfijas iekārtas, kas atrodas Skandināvijā – viena ir Karolinskas Universitātes slimnīcā Zviedrijā, bet otra – Oslo klīnikā Norvēģijā.

Iekārtā iestrādātā jaunā tehnoloģija nodrošina daudz platāku joslu skenēšanu, tādējādi ievērojami samazinot izmeklējuma laiku un saņemto starojuma devu, kā arī uzlabojot iegūtā attēla kvalitāti. Tāpat unikāls gentrija atvērums nodrošina iespēju veikt izmeklējumu, mainot leņķus +/-30° diapazonā, lai neapstarotu jutīgos orgānus. Jaunākās paaudzes detektoru tehnoloģija nodrošina pamata izmeklējumus ar ievērojami mazāku starojuma devu (līdz pat 40%), kā arī papildus dažādus skrīninga izmeklējumus. Piemēram, veicot plaušu izmeklējumu ar īpaši zemu starojuma devu, pacients saņem tādu pašu starojuma devu kā rentgena iekārtā, bet diagnostikas iespējas ir ievērojami augstākas. Detektoru un spuldzes sistēmas īsais rotācijas laiks (tikai 0.275sek – 360° apgriezienā) ļauj veikt līdz šim neiespējamos izmeklējumus dažādām locītavām kustībā, kā arī komplicētus sirds izmeklējumus.

Plašāku informāciju par akadēmijas darbību un kontaktinformāciju iespējams aplūkot mājaslapā www.radiologyacademy.lv.