Piesakies vizītei: + 371 67 201 007 vai elektroniski aaa Seko ARS

Krūšu dziedzeru magnētiskās rezonanses izmeklējumi

Rūpēs par sievietes veselību paplašinām krūts dziedzeru diagnostikas iespējas ar digitālo magnētiskās rezonanses iekārtu ar 3 teslu stiprumu, kas nodrošina ātru ļoti augstas izšķirtspējas izmeklējumu.

Krūšu dziedzeru MR izmeklējumi

Krūšu dziedzeru magnētiskās rezonanses izmeklējumus veicam mūsu jaunajā ARS Diagnostikas klīnikā ar Latvijā pirmo pilnībā digitālo magnētiskās rezonanses iekārtu Philips Ingenia 3,0T.

Magnētisko rezonansi krūts dziedzeru diagnostikā izmanto:

  • ja ultrasonogrāfijā vai mamogrāfijā nav iegūta pietiekami precīza informācija, bet ir atrastas vēža šūnas paduses limfmezglos vai arī ir paaugstināts vēža veidošanās risks;
  • ja ir atklāts krūts vēzis, lai noteiktu slimības gaitu, precizētu tās lokalizāciju un izplatību, lai pārliecinātos, vai nav citu slimības perēkļu un plānotu turpmāko ārstēšanas taktiku un/vai operācijas apjomu. MR izmeklējumā vienlaikus pārbauda arī otru krūti;
  • ja krūtī ir vairāki audzēji, lai noteiktu to patieso skaitu, izmēru, precizētu iepriekšējās metodēs atrastus neskaidrus veidojumus;
  • lai izvērtētu ķīmijterapijas efektivitāti;
  • lai pārliecinātos, ka pēc kāda laika neatjaunojas jau ārstēts audzējs;
  • ja pēc krūšu dziedzeru plastikas operācijas nepieciešams precīzi izvērtēt krūts dziedzeru struktūru un/vai implantu stāvokli.

Ieteikums:

Lai izvairītos no hormonālo svārstību radītajām izmaiņām krūtīs, MR izmeklējumu ieteicams veikt menstruālā cikla 2.nedēļā, no 5.–14. cikla dienai, tad iegūtie rezultāti būs ievērojami precīzāki.

Krūšu izmeklējumā lieto kontrastvielu

Ja ir jāizvērtē krūts dziedzeru struktūra un veidojumi, MR izmeklējumā parasti izmanto kontrastvielu, ko izmeklējuma laikā ievada vēnā. Lai ievērotu maksimālu drošību, pirms tam pacientam ir jāinformē ārsts radiologs par nieru slimībām, alerģiskām reakcijām un lietotajiem medikamentiem.
Kontrastviela nav vajadzīga, ja ir jāizvērtē tikai krūts implantu stāvoklis.

Noderīga informācija:

Magnētiskā rezonanse

MR ir viena no precīzākajām un informatīvākajām diagnostikas metodēm, kas, nekaitējot organismam, ar magnētiskā lauka un radioviļņu palīdzību viena izmeklējuma laikā palīdz iegūt kvalitatīvus visa ķermeņa un orgānu šķērsgriezuma attēlus trīs plaknēs.

Krūšu dziedzeru izmeklējumos ļoti svarīga loma ir jaunākajām tehnoloģijām.

ARS Diagnostikas klīnikas MR iekārta Philips Ingenia 3,0T, salīdzinot ar citām Latvijā pieejamām MR iekārtām, ir vienīgā pilnībā digitāla trīs teslu iekārta, kas spēj nodrošināt ātru ļoti augstas izšķirtspējas izmeklējumu.

Izmeklējums ir nekaitīgs un nesāpīgs.

Magnētiskās rezonanses izmeklējumu nedrīkst veikt, ja ir:

  • kardiostimulatori, neirostimulatori, kohleāri implanti, sirds vārstuļu protēzes, dažādi metāla implanti, kas nav piemēroti MR izmeklējumam.
  • Ja ir klaustrofobija – bailes no noslēgtas telpas, ārstējošais ārsts pirms izmeklējuma var nozīmēt nomierinošu medikamentu.

 Kā sagatavoties MR izmeklējumam:

  • Lai maksimāli izmantotu MR diagnosticēšanas iespējas, līdzi jāņem visi iepriekš veiktie ultrasonoskopijas un mamogrāfijas rezultāti un izraksti par iepriekš veiktām ķirurģiskām operācijām, manipulācijām vai cita veida ārstēšanu, izraksti no slimnīcas u.c., kas attiecas uz konkrēto slimību.
  • Jāveic analīzes, lai noteiktu kreatinīna līmeni asinīs, rezultāts jāņem līdzi uz MR izmeklējumu.
  • Sievietēm pirms izmeklējuma nav ieteicams lietot dekoratīvo kosmētiku, kas var saturēt sīkas metāla daļiņas (skropstu tuša, acu ēnas), jo magnētiskā lauka ietekmē tās var piesārņot ierīci un tas traucē iegūt kvalitatīvu attēlu.

Krūšu dziedzeru MR izmeklējumi

MR izmeklējumus veic:

Zināšanai:

Magnētiskās rezonanses izmeklējumus veic
Medicīnas centra ARS filiālē

ARS Diagnostikas klīnikā,
adrese – Jāņa Asara ielā 3, Rīgā

Magnētiskā rezonanse (3 teslas):

  • Pieteikties izmeklējumam pa tālr.: 67 201 088
  • Informācija par izmeklējumu rezultātiem: 66 929 760