Piesakies vizītei: + 371 67 201 007 vai elektroniski aaa Seko ARS

Erektilās disfunkcijas doplerogrāfiskā diagnostika

Medicīnas centrā ARS ultrasonogrāfijas izmeklējumu klāsts ir papildināts ar jaunu, Latvijā unikālu izmeklējumu vīriešiem – erektilās disfunkcijas doplerogrāfiju.

Erektilās disfunkcijas (ED) doplerogrāfija

Tas ir svarīgs izmeklējums, ko lieto gadījumos, kad ir jāprecizē ED iemesls– vai to izraisa asinsvadu traucējumi vai kādas citas problēmas. Šī ir izvēles metode, ar kuru var pārbaudīt dzimumlocekļa asinsvadu stāvokli.

Uz erektilās disfunkcijas doplerogrāfijas izmeklējumu pacientu nosūta urologs, andrologs vai seksologs.

Iepriekšēja sagatavošanās

ED doplerogrāfijai nav nepieciešama. Ierodoties uz izmeklējumu, pacientam jāņem līdzi recepšu medikaments Caverject, kas jāsameklē laikus, jo tas nav pieejams katrā aptiekā.

Erektilās disfunkcijas (ED) doplerogrāfija

Philips EPIQ 5

Izmeklējums ilgst

– no 45 minūtēm līdz pat pusotrai stundai. Tas ir mazliet nepatīkams, jo preparāts tiek injicēts tieši dzimumloceklī, lai varētu doplerogrāfiski mērīt, kā preparāta ietekmē izmainās asinsvadi. Izmeklējums notiek līdzīgi kā parasta ultrasonogrāfija, vienīgā atšķirība, ka tiek injicēts preparāts un izmeklēts dzimumloceklis. Ja izmeklējumā atklājas, ka potences traucējumus nerada asinsvadu problēmas, tad ir skaidri zināms, ka vaina ir jāmeklē citur.

Pēc izmeklējuma

pacients var netraucēti atgriezties savās ierastajās ikdienas gaitās. Preparāta ietekme ir jūtama vēl kādu stundu pēc izmeklējuma, ja tā nepāriet pēc 6 stundām (tā mēdz būt ļoti reti) ir jāgriežas pie ārsta.

 

 

Erektilās disfunkcijas doplerogrāfiju veic izmantojot Ekspertklases ultrasonogrāfijas iekārtu Philips EPIQ 5.

Svarīgi: par erektilās disfunkcijas traucējumu ārstēšanas izmantojot triecienviļņu terapiju lasiet šeit.